ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΣΑΝΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΕΤΜΗΜΕΝΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ

«Προπαντός πρέπει να παρατηρήσει κανείς ότι οι άνθρωποι που έχουν κακά ένστικτα είναι πολυαριθμότεροι εκείνων που έχουν καλά ένστικτα. Γι' αυτό επιτυγχάνει κανείς καλύτερα αποτελέσματα διοικώντας τους ανθρώπους δια της βίας και του τρόμου και όχι με ακαδημαϊκές συζητήσεις.»

«Τι συγκράτησε τα άγρια θηρία τα οποία ονομάζομε ανθρώπους; Τι τους καθοδήγησε έως τώρα; Κατά την έναρξη των κοινωνικών τάξεων οι άνθρωποι υποτάχθηκαν στην κτηνώδη και τυφλή ισχύ, αργότερα στο νόμο, ο οποίος δεν είναι παρά η ίδια η ισχύς μεταμφιεσμένη. Συμπεραίνω εξ αυτού ότι σύμφωνα με το νόμο της φύσης το δίκαιο είναι στην ισχύ.»

«Στις ημέρες μας η δύναμη του
χρυσού αντικατέστησε την εξουσία των φιλελευθέρων κυβερνήσεων. Υπήρξε καιρός κατά τον οποίο κυβερνούσε η πίστη. Η ιδέα της ελευθερίας είναι απραγματοποίητη διότι κανείς δεν ξέρει να κάνει χρήση αυτής με το πρέπον μέτρο. Αρκεί ν' αφήσει κανείς για κάποιο χρόνο το λαό ν' αυτοκυβερνηθεί, ώστε η αυτονομία αυτή να μεταβληθεί πάραυτα σε αναρχία. Και τότε γεννιούνται διχόνοιες οι οποίες μεταβάλλονται τάχιστα σε κοινωνικές διαμάχες, οι οποίες υποσκάπτουν και αφανίζουν τα κράτη.»

«Εάν ένα κράτος εξαντλείται με διαμάχες και ταραχές πολιτικές ή με εμφυλίους έριδες, περιπίπτει στο έλεος των εξωτερικών εχθρών και μπορεί να θεωρείται ως ανιάτως χαμένο: τότε είναι εις την εξουσία μας. Η κυριαρχία του κεφαλαίου το οποίο είναι εντελώς στα χέρια μας του εμφανίζεται ως σανίδα σωτηρίας, στην οποία αναγκάζεται, θέλει δε θέλει, να στηριχτεί για να μην καταποντιστεί.»

«Οι άνθρωποι, είτε είναι εκ του όχλου είτε όχι, οδηγούνται αποκλειστικά από τα μικρά πάθη τους, από τις δεισιδαιμονίες τους, από τα έθιμά τους, από τις παραδόσεις τους και από τις συναισθηματικές θεωρίες τους: είναι δούλοι των κομμάτων τα οποία αντιστέκονται ακόμη και στην πιο λογική συνεννόηση.»

http://seferou.blogspot.com/2010/02/blog-post_19.html

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ

Είναι προφανές ότι κάποιοι ορέγονται την κεφαλή του ελληνικού λαού επί πίνακι! Η "τρόικα" της επιτήρησης που μας κάθισε στο σβέρκο (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ) αναλαμβάνοντας να παρακολουθεί στενά την εφαρμογή και απόδοση των μέτρων εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας ώστε αυτά να είναι «αξιόπιστα, ρεαλιστικά και αποτελεσματικά», μας δίνει μόνο ένα μήνα προθεσμία για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για την επερχόμενη καταιγίδα! (Δείτε εδώ) Επιθυμία τους, ως φαίνεται, είναι να κατεβάσουν όλους τους Έλληνες στο δρόμο. Ίσως το χάος που θα προκληθεί να διευκολύνει σκοτεινά συμφέροντα άνωθεν!

Στις 25 Ιουλίου του 2009, τότε που ο επιπόλαιος, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, ΓΑΠ περιερχόταν πόλεις και χωριά και βροντοφωνούσε ότι λεφτά υπάρχουν, η Καθημερινή έγραφε: «Την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους, προτείνει μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος, το οποίο χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων θα εκτιναχθεί στο 116% του ΑΕΠ το 2010 και στο 122% το 2011.» Δείτε εδώ.

Κατά τ' άλλα, για όσα επώδυνα έρχονται που θα μας ματώσουν, και κάποιοι θα πουν το ψωμί ψωμάκι, θα φταίει ο Καραμανλής. Θέλετε να συμφωνήσω μαζί σας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν η χειρότερη που έχει περάσει; Να συμφωνήσω! Όμως, δεν αντέχω, παίδες, το ψέμα, την υποκρισία, και την αχαλίνωτη και επικίνδυνη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ.

Να θυμίσω μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, μπας και ξυπνήσει από το λήθαργο έστω κι ένας πράσινος οπαδός-πρόβατο και αρθρώσει κριτικό λόγο αντί να τρέχει ξοπίσω βελάζοντας,
μπέε, μπέε!

Έχουμε και λέμε:
Γιώργος Παπακωνσταντίνου:
«Στο μέσο της μεγαλύτερης διεθνούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η πολιτική της κυβέρνησης καθιστά τη χώρα θλιβερή παραφωνία. Ενώ παντού υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά πακέτα στήριξης για να τονωθεί η πραγματική οικονομία τους και να αντιμετωπιστεί η κρίση, στη χώρα μας όχι μόνο δεν υπήρξε τέτοιο πακέτο, αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα που αφαιρούν εισοδήματα και ως εκ τούτου επιτείνουν την κρίση. Από τις αρχές του 2008, πολύ πριν οποιαδήποτε επιρροή διεθνούς κρίσης, η κυβέρνηση είχε προβεί σε ένα μπαράζ μέτρων που πλήττουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Από την περσινή
αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, έως την καθιέρωση του ΕΤΑΚ, από την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας το 2008 έως το πάγωμα των μισθών και συντάξεων, από την αύξηση της παρακράτησης φόρου έως την έκτακτη φορολογία εισοδήματος, την αύξηση των τελών στα κινητά, τη νέα αύξηση των ΕΦΚ και την πρόσφατη ανακοίνωση νέων (!) αυξήσεων στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, η χώρα ζει στην παραζάλη συνεχών φορολογικών μέτρων. Η έντασή τους θα αρκούσε από μόνη της για να θέσει την οικονομία σε κρίση.»


Αυτά έγραφε ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών σε
άρθρο του στην Καθημερινή, στις 26 Ιουλίου 2009, μια μέρα μετά τη δημοσίευση στην ίδια εφημερίδα των σκληρών μέτρων που πρότεινε το ΔΝΤ, όπως ανέφερα πιο πάνω!

Αναρωτιέμαι, πόσα

«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές»
θα τους είχε απευθύνει ο Ιησούς αν ήταν σήμερα ανάμεσά μας; Ίσως στα λεξικά του μέλλοντος δίπλα από τη λέξη 'υποκρισία' να γραφτεί ως συνώνυμο η λέξη 'ΠΑΣΟΚ'. Αφαιρούσαν, λοιπόν, εισοδήματα τα μέτρα του ανάλγητου Καραμανλή που μισούσε το λαό. Ενώ τα μέτρα της κυβέρνησης του ΓΑΠ, που μας ματώνουν, προσθέτουν στο εισόδημά μας! Αλλά θα μου πεις αυτά τα επώδυνα μέτρα δεν τα επιβάλλει ο ΓΑΠ και το οικονομικό επιτελείο των φιλεύσπλαχνων σοσιαλιστών αλλά η κακιά Τρόικα. Ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του απλά έχουν σκύψει το κεφάλι και καρπαζώνονται για λογαριασμό μας.

http://seferou.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου