ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΛΩΣΙΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

Διακήρυξη των μελών της Ακαδημίας εναντίον κάθε προσπάθειας
για την αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό
Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές - με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. - σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρκατηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν' απασχολήση τον Τύπο και ν' αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που επλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.
Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό. Ως λαός, που μέσα από το ίδιο αλφάβητο της γλώσσας του μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο των κόσμο, εμείς οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν παρά να αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ιστορική μας γραφή. Όχι μόνο γιατί αχρηστεύεται ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του πολιτισμού μας, αποκόβοντάς μας από τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του, αλλά και γιατί έτσι αγνοείται η σχέση αλφαβήτου και γλώσσας. Μιάς γλώσσας, που ο τρόπος της γραπτής της απόδοσης έμεινε αναλλοίωτος επι ολόκληρες χιλιετίες ως σήμερα.

Θεωρούμε α ν ό σ ι α αλλά και α ν ό η τ η κάθε προσπάθεια να αντικατασταθή η ελληνική γραφή στο λίκνο της, εφ' όσον μάλιστα σε άλλες χώρες ανάλογες απόπειρες μεταβολής του τρόπου γραφής - σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυσχερέστερης της ελληνικής - προσέκρουσαν στην καθολική και οργισμένη αντίδραση των λαών των χωρών αυτών. Όπως και επί Ενετών, όταν αυτοί στα μέρη που κυριαρχούσαν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στα ελληνικά κείμενα τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε, καλώντας όλους τους συνέλληνες ν' αντιδράσουν για την πρόρριζα εξαφάνιση των ανίερων αυτών σχεδίων.

Οι υπογράφοντες
1. Αθανασιάδης Τάσος
2. Αλεξόπουλος Καίσαρ
3. Αρτεμιάδης Νικόλαος
4. Βλάχος Άγγελος
5. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης
6. Γεωργιάδης Απόστολος
7. Γρόλλιος Κωνσταντίνος
8. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος
9. Δρακάτος Κωνσταντίνος
10. Ζηζιούλας Ιωάννης Μητροπολίτης Περγάμου
11. Ιακωβίδης Σπυρίδων
12. Καμπανέλλης Ιάκωβος
13. Καμπίτογλου Αλέξανδρος
14. Καμπύλης Αθανάσιος
15. Κονομής Νικόλαος
16. Κοντόπουλος Γεώργιος
17. Κουνάδης Αντώνιος
18. Λαΐου Αγγελική
19. Λιγομενίδης Πάνος
20. Μανούσος Μανούσακας
21. Ματσανιώτης Νικόλος
22. Μητσόπουλος Γεώργιος
23. Μουτσόπουλος Ευάγγελος
24. Μυλωνάς Παύλος
25. Νανόπουλος Δημήτριος
26. Παλλάντιος Μενέλαος
27. Παππάς Ιωάννης
28. Παρισάκης Γεώργιος
29. Πεσαμαζόγλου Ιωάννης
30. Πετράκος Βασίλειος
31. Ρούκουνας Εμμανουήλ
32. Σακελλαρίου Μιχαήλ
33. Σαράντη Γαλάτεια
34. Σκαλκέας Γρηγόριος
35. Στεφανής Κωνσταντίνος
36. Τέτσης Παναγιώτης
37. Τούντας Κωνσταντίνος
38. Τριχόπουλος Δημήτριος
39. Χατζηϊωάννου Θεμιστοκλής
40. Χρήστου Χρύσανθος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ... ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Νεοδωσίλογοι, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαίωμα Αντίστασης των Πολιτών…
Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ...

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ένας Λαός να στερηθεί τα μέσα επιβίωσής του…»
(«Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»)
Η οικονομική εξόντωση του Ελληνικού Λαού μέσω των μέτρων λιτότητας, που έχουν επιβληθεί από την «τρόικα» σε συνεργασία με τον εγχώριο Νεοδωσιλογισμό, παραβιάζει σαφώς τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κατ' επέκτασιν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι νομικοί αυτοί κανόνες έχουν ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο και αντανακλώνται στο Σύνταγμα της Χώρας.
Η Χάρτα του ΟΗΕ, και ειδικότερα στα άρθρα 55 και 56, επιτάσσει «τη βελτίωση των επιπέδων διαβίωσης, την πλήρη απασχόληση και συνθήκες προόδου και ανάπτυξης στην οικονομική και κοινωνική τάξη πραγμάτων… τον οικουμενικό και πραγματικό σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλους, χωρίς διάκριση φυλετική, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας…».
Επιπροσθέτως στα συμπληρωματικά Σύμφωνα του 1966 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, τα οποία έχουν ενσωματωθεί και στην Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και βεβαίως και στο Ελληνικό Δίκαιο, προσδιορίζεται ότι:
• «Όλοι οι Λαοί έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Σύμφωνα με αυτό το δικαίωμα, καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό τους καθεστώς και εξασφαλίζουν ελευθέρως την οικονομική, κοινωνική και μορφωτική τους ανάπτυξη. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, όλοι οι Λαοί μπορούν να διαθέτουν ελευθέρως τον πλούτο και τους φυσικούς τους πόρους…».
Ταυτοχρόνως στο Διεθνές Δίκαιο αποτελεί κοινό τόπο το ότι οι όροι με τους οποίους χορηγούνται τα δάνεια από διακρατικούς οργανισμούς (στην περίπτωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επιβάλλεται να κινούνται στα αποδεκτά όρια του Διεθνούς Δικαίου. Στην αντίθετη περίπτωση, τα δάνεια αυτά γεννούν νέα χρέη και επιβάλλονται μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο στη διεθνή τάξη και επομένως οι συμφωνίες είναι επαχθείς και συνεπώς άνομες.
Εγνωσμένου κύρους νομικοί, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν:
• «Κάθε δάνειο που χορηγείται με αντάλλαγμα την εφαρμογή πολιτικών που παραβιάζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι επαχθές και άνομο…».
Παραλλήλως δεν διαφεύγει την προσοχή του Διεθνούς Δικαίου ότι οι πειθαναγκαστικοί όροι που επιβάλλονται από τους δανειστές με τις επαχθείς αυτές προϋποθέσεις, πέραν του ότι αποτελούν ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, συνεπάγονται επιβολή καταστάσεων που εξομοιούνται με οικονομική υποτέλεια των δανειζόμενων κρατών, αλλά και εκχώρηση της Εθνικής τους Κυριαρχίας και συνακολούθως περιφρόνηση της Δημοκρατίας!
Ο Πολίτης των συγκεκριμένων κρατών στα οποία ο Νεοδωσιλογισμός σε συνεργασία με τη Διεθνή Τοκογλυφία επιβάλλει όρους οικονομικής εξόντωσής του και προσβάλλει βάναυσα την ατομική του αξιοπρέπεια έχει το δικαίωμα να προβάλλει Αντίσταση, η οποία δεν αποκλείει την ανυπακοή στις συγκεκριμένες συμφωνίες ή άδικους εσωτερικούς νόμους που είναι δυνατόν να κλιμακωθεί, στις ακραίες περιπτώσεις, μέχρι και σε ένοπλη αντίσταση.
• Πού ωθούν αυτόν τον Λαό; Σ' έναν νέο εμφύλιο; Και ανοίγουν Κερκόπορτες νέων εθνικών καταστροφών;
Ο κ. Γ. Παπανδρέου ο Γʼ άνευ σθένους, άνευ αυτοβουλίας, άνευ αποφασιστικότητας έσυρε τη Χώρα στα νύχια της Διεθνούς Τοκογλυφίας. Το πρόσφατο alter ego του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, περιπεπλεγμένος στην εγωκεντρική διάθεσή του να αναδειχθεί ικανότερος του πρωθυπουργού του, δεν διαβλέπει πού οδηγούνται η Χώρα και ο Λαός της; Αυτάρεσκος και μεγαλόστομος, παρουσιάζεται πάντοτε πρόθυμος να εκλαμβάνει τις επιθυμίες του για πραγματικότητα…
Οι καταστάσεις αυτές συνεργασίας του εγχώριου Νεοδωσιλογισμού με εξωχώριες δυνάμεις οικονομικής απομύζησης και καταπίεσης δεν αποσυμπλέκονται από την Κατοχή της χώρας από ξένες δυνάμεις και επομένως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την Εθνική Αντίσταση.
Η «Άρχουσα Ελίτ», πέραν του ότι έχει παραβιάσει το Κοινωνικό Συμβόλαιο με τον Λαό (προεκλογικό πρόγραμμα), με βάση το οποίο με παραπλανητικό τρόπο απέσπασε την πλειοψηφία στις εκλογές, στη συνέχεια συνεργούντος και του Κοινοβουλευτικού Λόχου (Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νεο-ΠΑΣΟΚ), επιδόθηκε σε σειρά νομικών και συνταγματικών πραξικοπημάτων, καταργώντας τον νόμιμο ελάχιστο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εν γένει το Κράτος Κοινωνικής Πρόνοιας.Ενσυνειδήτως η «Άρχουσα Ελίτ» των 343 οικογενειών που διαγουμίζουν αυτόν τον τόπο και τον Λαό του, και η Νεοδωσιλογική Εξουσία, που την εκφράζει, εκχώρησαν την κυριαρχία του ελληνικού κράτους σε ξένες δυνάμεις και εξωχώριους μηχανισμούς!
Είναι μια Εξουσία ανήθικη και άνομη και συνακολούθως οι πράξεις της και οι «διεθνείς συμφωνίες» που συνάπτει κάτω από τις καταναγκαστικές συνθήκες του Μνημονίου δεν δεσμεύουν τον Ελληνικό Λαό.
Τέλος, η σημερινή Νεοδωσιλογική Εξουσία ενσυνειδήτως, με τη σύναψη του Μνημονίου, αναγνωρίζει στη Διεθνή Τοκογλυφία το δικαίωμα της ετεροδικίας, δηλαδή στην περίπτωση διαφοράς μεταξύ «τρόικας» και ελληνικού κράτους, η διαφορά αυτή να επιλύεται με εφαρμογή του Αγγλοσαξωνικού Δικαίου, και κατ' αυτό τον τρόπο το Ελληνικό Κράτος παραιτείται από ένα θεμελιώδες προνόμιο, που είναι η εδαφική αρμοδιότητα των εθνικών του δικαστηρίων!
Παραμένει απορίας άξια η αδράνεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα καίρια αυτά θέματα που διασυνδέονται άμεσα με την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας και τη στοιχειώδη διαβίωση του Ελληνικού Λαού. Η ομιχλώδης διακήρυξη για επιδίωξη αναθεώρησης του Μνημονίου αποτελεί έμμεση συναποδοχή του!
Ως προς τη «Συμμαχία των προθύμων» (ΛΑΟΣ, κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη), που συστοιχήθηκαν στην επιψήφιση του «Συμφώνου της Πωληθείσης Ελλάδας» (Μνημονίου), δεν συντρέχει καν απορία. Αποτελούν συστατικό στοιχείο του σημερινού Νεοδωσιλογισμού.
Οι καιροί ου μενετοί… Μετ' ολίγον, αν ο Ελληνικός Λαός αδρανήσει και κυριαρχηθεί από τον ατομισμό και το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», θα συρθεί σε συνθήκες νεοαποικισμού, της περιόδου της βελγικής αποικιοκρατίας στο Κογκό επί Λεοπόλδου, αλλά δεν θα υπάρχει ένας Μαρκ Τουαίν να καταγγείλει με τη γραφίδα του τους ακρωτηριασμούς που θα υφίσταται από τους βάρβαρους νεοαποικιοκράτες της «τρόικας»…
Έλληνες, γρηγορείτε…

Πηγή : http://www.paron.gr/
Αναρτήθηκε από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Κείμενο Κ. Χολέβα για την απεμπόλησι των παραδοσιακών προτύπων και τις χαμένες αξίες στην εκπαίδευσι.
Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Tα πρότυπα των νέων

Τα σχολεία άνοιξαν χθες και η Υπουργός Παιδείας ανησυχεί για την καθυστέρηση ως προς την εκτύπωση των διδακτικών βιβλίων. Βεβαίως το θέμα είναι σοβαρό, αλλά προσωπικά δίνω μεγαλύτερο βάρος στα πρότυπα, τα οποία αυτά καλλιεργούν. Η σημερινή οικονομική κρίση μάς δίνει μία ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι μόνο με υλιστικές ιδεολογίες και με οικονομικά μεγέθη οι νέοι μας δεν βρίσκουν όραμα και ελπίδα. Τώρα που γκρεμίζονται είδωλα και ιδεολογίες είναι ίσως ευκαιρία να αναζητήσουμε όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και νέοι τις πραγματικές αξίες της Παιδείας και να βρούμε μέσα από την Ιστορία μας τα πρότυπα, τα οποία κράτησαν όρθιο το Έθνος επί αιώνες.

Ποια ήταν τα πρότυπα των νέων στην ένδοξη εποχή των Περσικών Πολέμων (490-480 π.Χ.); Τα καταγράφει ο Αισχύλος στον παιάνα των Σαλαμινομάχων: Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, νυν υπέρ πάντων αγών. Οι Έλληνες που έσωσαν την Ευρώπη από την ασιατική απειλή καλλιεργούσαν μέσω της παιδείας την αγάπη προς την πατρίδα, την θρησκευτικότητα, τον σεβασμό στην οικογένεια και στους τάφους των προγόνων.
Στον όρκο των Αθηναίων Εφήβων βλέπουμε ότι στον κολοφώνα της δημοκρατίας της η Αθήνα δίδασκε τους νέους να τιμήσουν τα όπλα τα ιερά, να παραδώσουν την πατρίδα μεγαλύτερη και όχι μικρότερη απ’ όση την παρέλαβαν και να τιμήσουν «ιερά τα πάτρια».


Ο Αριστοτέλης μάς ενημερώνει με ποια κριτήρια οι αρχαίοι Αθηναίοι επέλεγαν τους 9 άρχοντες, δηλαδή τους υπουργούς της εποχής εκείνης: Να έχουν πολεμήσει για την πατρίδα, να θυσιάζουν στους πατρώους θεούς ( σήμερα θα λέγαμε να σέβονται την Ορθοδοξία), να πληρώνουν τους φόρους και να φροντίζουν τους γονείς τους.
Ο σεβασμός στον Θεό, στην πατρίδα και στους γονείς είναι αξίες που επαναλαμβάνονται στα έργα των Τριών Ιεραρχών εμβαπτισμένα στο Ευαγγέλιο της Αποκαλύψεως.


Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στην τελευταία ομιλία του προ της Αλώσεως καλεί τους Έλληνες της Πόλης να πολεμήσουν για τον Θεό, την πατρίδα και τους συγγενείς.


Η συνέχεια του Ελληνισμού είναι εντυπωσιακή και αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων και από τα πρότυπα των νέων, τις αξίες και τα ιδανικά που παραμένουν σταθερά σε όλη την μακρόχρονη πορεία του Γένους.
Χριστό, Ελλάδα και Ελευθερία δίδασκαν οι καλόγεροι στα κρυφά και στα φανερά σχολειά της Τουρκοκρατίας.


Χριστό και Ελλάδα δίδασκαν οι νεαρές δασκάλες στα Ελληνόπουλα της υπόδουλης Μακεδονίας και έτσι ανδρώθηκαν οι ντόπιοι Μακεδονομάχοι που βοήθησαν τον Παύλο Μελά, και τους άλλους εθελοντές από την ελεύθερη Ελλάδα. Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα θυσιάσθηκαν επανειλημμένως οι Κρητικοί μέχρι την Ένωση του 1912, για αυτές τις αξίες πετροβολούσαν τους Ιταλούς φασίστες οι Δωδεκανήσιοι στη δεκαετία του 1930.
Ο ήρωες του Κυπριακού Αγώνος 1955-59 έδωσαν τη μάχη κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας με τα πνευματικά εφόδια που είχαν πάρει από τα Κατηχητικά. Η Ελληνορθόδοξη Παράδοση και όχι τα ψευδοπροοδευτικά ιδεώδη ούτε οι ξενόφερτες ιδεολογίες οδήγησαν τον Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου στα επικά τους κατορθώματα. Γι’ αυτό και οι μεταμοντέρνοι ιστορικοί, που αποδομούν την εθνική συνείδηση, απεχθάνονται τον Κυπριακό Αγώνα. Στην τετράτομη Ιστορία των Βαλκανίων, που χρηματοδότησε ο Σόρος και έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ παρουσιάζονται σαν .. τρομοκράτες!

Ενώ, λοιπόν, η μελέτη της Ιστορίας καταδεικνύει ότι ο Ελληνισμός επεβίωσε υποδουλώσεων και δυσχερειών με εφόδιο ορισμένα σταθερά πρότυπα για τη νεότητα, στην εποχή μας κάποιοι προσπαθούν να γκρεμίσουν το οικοδόμημα αιώνων και να εισαγάγουν καινά (και κενά) δαιμόνια. Οι νέοι μας βομβαρδίζονται από τηλεοπτικές σειρές που διαφημίζουν την συμβίωση ατόμων του ιδίου φύλου. Η υπονόμευση της Ιστορίας και η χλεύη κατά των ηρώων μας είναι σύνηθες φαινόμενο σε βιβλία και εκπομπές. Η συνέχεια του Ελληνισμού αμφισβητείται από νεόκοπους ιστορικούς, οι οποίοι αγνοούν σκοπίμως τις ιστορικές πηγές. Η διάβρωση της γλώσσας είναι καθημερινό φαινόμενο και τα παιδιά μας γράφουν στο κινητό και στον υπολογιστή τα GREEKLISH (ελληνικά με αγγλικούς χαρακτήρες). Η ξενομανία προβάλλεται σε κάθε τόπο που συχνάζουν τα ελληνόπουλα, στη μουσική, το φαγητό, την ένδυση. Η αποτυχημένη σε όλη την Ευρώπη πολυπολιτισμικότητα αποτελεί το ιερό ταμπού των μεταμοντέρνων. Η ήσσων προσπάθεια με το αντιπαιδαγωγικό επιχείρημα «να μην κουράζουμε τα παιδιά» αποχαυνώνει τους νέους και οδηγούν σε γλωσσική αφασία και σε μελλοντική λατινοποίηση του αλφαβήτου. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που καθιερώθηκε το μονοτονικό αυξήθηκαν ραγδαία τα φαινόμενα δυσλεξίας, ενώ στην Αυστραλία τα Αρχαία Ελληνικά χρησιμοποιούνται ως αντίδοτο στη δυσλεξία.
Όσο δε για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων παρατηρούμε με απογοήτευση την εξαφάνιση των ηρώων, των εθνομαρτύρων και των εθνικών ευεργετών καθώς και των δοκίμων λογοτεχνών. Τα παιδιά μας διδάσκονται μελαγχολικά κείμενα για τη μάγισσα Φρικαντέλλα που βρίζει τα παιδιά και νανουρίσματα για χταπόδια! Η Ιστορία τείνει να αφελληνισθεί με το επιχείρημα ότι «πρέπει να αγαπήσουμε τους Τούρκους».
Κι όμως το Σύνταγμα προβλέπει ότι σκοπός της Παιδείας είναι η καλλιέργεια εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως. Τα λανθασμένα εκπαιδευτικά πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών έχουν μερίδιο ευθύνης για την πολύπλευρη ηθική και κοινωνική κρίση. Ας ξαναθυμηθούμε τα πρότυπα που διαφύλαξαν τη συνέχεια του Ελληνισμού επί 2500 τουλάχιστον χρόνια!

πηγή : http://neospalamedes.blogspot.com/2011/09/testo-sui-valori-e-i-modelli-nell.html

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ήλθε η ώρα! Πάσαλος πασάλω εκκρούεται
ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

Το ελληνικό χρέος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι παράνομο. Έχουμε δικαίωμα να το διαγράψουμε μονομερώς. Όμως (προς το παρόν) λείπει η επαναστατική κυβέρνηση που θα περάσει το σφουγγάρι.
Το χρέος θα διαγραφεί λόγω αναπόφευκτης χρεοκοπίας -στο εγγύς μέλλον- και αναγκαστικής παύσης πληρωμών στους διεθνείς Σάιλοκ. Αυτό θα είναι και το τέλος του ΠΑΣΟΚ. Πάμε για υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και σε Νέα Δραχμή. Όχι αυτόματη έξοδο απ’ την Ε.Ε. Δέκα μέλη έχουν τα δικά τους εθνικά νομίσματα. Μπορούμε να γίνουμε το ενδέκατο. Όχι όμως. Από τον λάκκο των σαρκοβόρων θα φύγουμε μόνοι μας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Δεν έχουμε να χάσουμε, αλλά μόνο να κερδίσουμε. Τουρκία, Σερβία, 210 χώρες του πλανήτη είναι εκτός Ε.Ε.! Μην ακούτε παραμύθια, χρηματοδοτούμε την Ε.Ε. δεν μας χρηματοδοτεί. Ούτε εμάς, ούτε κανένα άλλο μέλος.
Για να βγούμε απ’ την κρίση ένας δρόμος υπάρχει: Η ανάπτυξη. Απαραίτητη η επιστροφή στην δραχμή και σε εθνική νομισματική πολιτική. Το σκληρό Ευρώ είναι για τον γερμανικό γίγαντα, όχι για την Ελλάδα. Ευνοεί τις εισαγωγές, δυσχεραίνει τις εξαγωγές, χαντακώνει τον τουρισμό, παράγει ελλείμματα, μας βάζει να δουλεύουμε για τους τοκογλύφους!

Είναι δυνατό να πάμε μπροστά όταν Ρώσοι και Κινέζοι προτείνουν δάνεια με συμφερτικότερους όρους και εμείς να λέμε όχι; Μας προτείνουν αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τα ρώσικα κέρδη να επενδύονται σε μικτές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Και λέμε πάλι όχι. Έτσι θα ανακάμψει η οικονομία μας; Έτσι θα βγούμε απ’ την κρίση; Καιρός να κοιτάξουμε το συμφέρον μας αντί να είμαστε τσάτσοι των «προστάτιδων δυνάμεων». Μας κυβερνούν πουλημένοι και ηλίθιοι, που έχουν εκχωρήσει ενυπογράφως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις Βρυξέλες. Ακόμα και το δικαίωμα βέτο στις Αποφάσεις.
Και δεν φτάνουν αυτά. Τα σύνορα που είχαμε πριν την ΕΟΚ δεν υπάρχουν πια. Γίναμε ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπαίνει, λεηλατεί και φεύγει.

1) Στην χώρα εγκαθίστανται καθημερινά έποικοι. Και είναι εκατομμύρια. Περισσότεροι απ’ τον ελληνικό ενεργό πληθυσμό. Δουλεύουν ανασφάλιστοι, για πενταροδεκάρες, χωρίς ωράρια κλπ.. Το κράτος δεν εισπράττει φόρους, αντίθετα τους επιδοτεί, τους περιθάλπει δωρεάν, ξοδεύει για την εισαγόμενη εγκληματικότητα, για φυλακές, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν έλλειψη εισφορών και είναι στο παρά πέντε της χρεοκοπίας. Η χώρα χάνει το χρόνο περί τα 100 δισ ευρώ μεταναστευτικά εμβάσματα, και ο έλληνας εργαζόμενος έχει δύο επιλογές: να φυτοζωεί σα Μπαγκλαντέζος ή να ακολουθήσει τον χορό των αυτοχείρων, που έχει πάρει διαστάσεις εθνοκτονίας.

2) Καθημερινά εισβάλουν αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα, αισχίστης ποιότητας, από χώρες που βασιλεύει η μαύρη εργασία και το μεροκάματο δεν ξεπερνάει το 1,5 ευρώ. Όλα αφορολόγητα, πωλητές ανασφάλιστοι, όλα παρα-εμπόριο. Είναι δυνατή έτσι ανασυγκρότηση της γεωργικής παραγωγής, που έχει βουλιάξει; Της βιοτεχνίας, της Βιομηχανίας; Έτσι θα βγούμε από την κρίση; Οδηγούμεθα σε λιμό και διάλυση του ελληνικού κράτους και έθνους.

3) Πριν ανοίξουν τα σύνορα με την ΕΟΚ, δεν επιτρέπονταν να βγάλεις στο εξωτερικό πάνω από τρεις χιλιάδες δραχμές. Ενώ απλώνεται ο εποικισμός και βασιλεύει το παραεμπόριο, τα ελληνικά κεφάλαια, που σωρεύτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του Έλληνα εργαζόμενου, δεν επενδύονται στην Ελλάδα! Μεταναστεύουν εκεί που βρίσκουν μαύρη εργασία, μηδενικά δικαιώματα των εργαζομένων και φορολογική ασυλία. Έτσι θα αναπτυχτούμε;

Νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο; Όχι δεν είναι. Οι μετανάστες δεν είναι «λάθρο». Το σκηνοθετούν έτσι, για να εξαπατούν. Εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από τον καταστατικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Συμφωνία του Μάαστριχτ, για την οποία η «Αριστερά» τάχα σχίζει τα ιμάτια της. Ο Ακρογωνιαίος λίθος του Μάαστριχτ είναι οι «4 ελευθερίες»! Όχι για μας, αλλά για τις πολυεθνικές. Η Πρώτη «ελευθερία» η οποία χαρακτηρίζεται πιο ιερή και απαραβίαστη από κάθε άλλη, είναι η ελεύθερη διακίνηση Εργατών. Κατάργηση, εντελώς των συνοριακών ελέγχων, όχι μόνο εσωτερικά αλλά και στα εξωτερικά σύνορα της «Ένωσης». Δηλαδή μπάτε σκύλοι αλέστε από κάθε γωνιά του πλανήτη. Επομένως ας μην παραμυθιαζόσαστε. Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε., υπογεγραμμένη με χέρια και με πόδια από το ελληνικό κράτος. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορεύματα, το ίδιο και για τα κεφάλαια.

(Επειδή μιλάνε για (4 ελευθερίες) και μπορεί να αναρωτηθείτε ποια είναι η τέταρτη, θα πούμε ότι οι ηλίθιοι των Βρυξελών δίπλα από την ελευθερία των κεφαλαίων προσθέσανε και την διακίνηση των υπηρεσιών! Λες και οι εταιρίες π.χ. κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι κεφάλαια.)

Αν δεν αφαιρεθούν απ’ τις πολυεθνικές οι (4 ασυδοσίες), η ανάταξη της οικονομίας μας και η πρόοδος της χώρας είναι όνειρο απατηλό. Βεβαίως αυτό δεν συμβιβάζεται με την παραμονή μας στην Ε.Ε. η οποία άλλωστε είναι υπό κατεδάφιση, όπως και η ευρωζώνη. Γράψτε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τις Κασσάνδρες που προβλέπουν «Αλβανοποίηση» της χώρας αν βγούμε έξω από Ε.Ε.. Η Τουρκία, η Σερβία, 210 χώρες στον πλανήτη, είναι έξω απ’ την Ε.Ε. και δεν έγιναν Αλβανίες. Αντίθετα ζηλεύουμε τους τούρκικους ρυθμούς ανάπτυξης.

Φυσικά πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν. Όπως συγχώνευση όλων των τραπεζών σε μία κεντρική τράπεζα, να κατευθύνει την χρηματοδότηση σύμφωνα με πενταετή σχέδια ανάπτυξης, και όχι όπου καπνίσει στον κάθε κερδοσκόπο. Οι καταθέτες που έχουν μια δεκάρα στις τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν μία δεκάρα. Όποιος έχει 5 δισ θα συνεχίσει να έχει 5 δισ. Μιλάμε για κεντρική διαχείριση του τραπεζικού συστήματος. Όχι για απαλλοτρίωση περιουσιών.

Όμως την κεντρική διαχείριση δεν την εμπιστευόμαστε στο σημερινό κράτος που διευθύνουν δοσίλογοι και κλέφτες. Αυτοί θα υποστούν τα επίχειρα των ανομιών τους. Για το σημερινό κράτος δεν αρκεί «επανίδρυση» (που υποσχέθηκε αλλά δεν τόλμησε ο Μπουχέ) του πρέπει κατεδάφιση και επανοικοδόμηση με θεσμούς λαϊκού ελέγχου. Και για να ελέγχεις θέλει «τρόπο».

Η Ελβετία υποχρεώνει τους πολίτες της να φέρουν όπλα. Το ίδιο πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. «Όταν η κυβέρνηση φοβάται τον λαό, υπάρχει ελευθερία. Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία»

Πατριωτική Αριστερά - Τηλ. FAX:2103303539 http://www.patari.org/