ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

Ελλάδα: Η ώρα των μεγάλων ρήξεων μετά την απροκάλυπτη κατασταλτική βία

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*


 

Το αντισυνταγματικό καθεστώς της τρόϊκας και των ντόπιων δοσίλογων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κατασταλτικής βίας στον ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου. Είναι φανερό ότι επιτίθενται απροκάλυπτα στον λαό που διαδηλώνει ειρηνικά για να τον εκφοβίσουν εν όψει των χειρότερων που έρχονται χωρίς να υπολογίζουν ακόμα και τις ζωές των πολιτών.

Ας καταλάβουν πλέον σοβαρά όλοι ότι, μετά το αιματοκύλισμα της 11ης του Μάη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια αδίστακτη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Το θετικό είναι ότι πολύς κόσμος, παρά τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό και τις αντίθετες προτροπές των «περαστικών» του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.…, παρέμεινε στο Σύνταγμα μέχρι τις βραδινές ώρες, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα.

Μέσα σε συνθήκες πλήρους αποσταθεροποίησης και εν όψει απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στους επόμενους μήνες, έρχεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.

Η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας είναι μαθηματικά βέβαιη και ακόμα και υπουργοί της ξενοκίνητης κυβέρνησης δεν κρύβουν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι μέχρι τον επόμενο χειμώνα η ανεργία θα έχει διογκωθεί και οι μισές επιχειρήσεις θα είναι μη βιώσιμες.

Ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Τάσος Γιαννίτσης, μίλησε δημόσια για «περίοδο πρωτόγνωρης θεμελιακής κρίσης» (Τα Νέα, Τρίτη 3 Μαΐου 2011).

Όταν «η μόνη βεβαιότητά μας είναι ότι αύριο θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιες είναι, ούτε τι σημαίνουν», τότε πρώτη προτεραιότητα είναι να διασωθεί η υπαρξιακή βάση της χώρας, με οποιοδήποτε κόστος.

Για να μπορέσουμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, να αποκτήσουμε ξανά την πολιτική ελευθερία μας χρειάζεται να θυσιάσουμε πολλά και να εξεγερθούμε. Είμαστε μόνοι μας. Οι πολιτικές ηγεσίες μας έχουν προδώσει. Το ίδιο και οι δικαστικοί λειτουργοί. Οι ακαδημαϊκοί είναι εξαφανισμένοι, πλην ελαχίστων. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ξεπουληθεί, τα πανεπιστήμια επίσης. Οι στρατιωτικοί έχουν γίνει παρατρεχάμενοι της νατοϊκής «λέσχης των αρπακτικών».
Η εκκλησία έχει κιοτέψει. Δεν έχουν απομείνει δομές ή θεσμοί που να μην έχουν μολυνθεί από τα "απεμπλουτισμένα" απόβλητα των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτων.

Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνική ανυπακοή, η απόλυτη ρήξη με αυτή την εθνοκτόνα μηχανή που θέλει να στερήσει από τον λαό μας ό,τι του ανήκει, ό,τι έχτιζε για χρόνια, η αυτοθυσία και ο ηρωϊσμός είναι ο μόνος δρόμος. Είναι μια επιλογή δύσκολη και ανηφορική αλλά μόνο έτσι μπορούμε να τους συντρίψουμε μαζί με τους άλλους λαούς που θα βρεθούμε στο ίδιο σταυροδρόμι. Πολλοί έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν. Ίσως γι' αυτό το φετινό Πάσχα ακούσαμε πολλές φορές την ευχή: Καλή Ανάσταση, Καλή Επ-Ανάσταση και Καλή Λευτεριά.

[*Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Σεισάχθεια"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου