ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στην Ημερησία τον Φεβρουάριο 2010 (προ ΔΝΤ).

Ο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Όχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.

Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη – την Ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία. Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001-2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!

Η Ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.

Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003. Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!

Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.

Έπειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.

Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ίσως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ίδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).

Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος, αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ. Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

Έξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.


Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ' ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ' αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς,
δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.


Θα έπρεπε λοιπόν να
καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα 'ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.


Μακάρι να έχω άδικο.

Μίκης Θεοδωράκης

Αθήνα 27-4-2010

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2010/04/blog-post_27.html

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ τα χώνει σε ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ και ΑΡΧΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΕΣ

«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.

Γνωριζόμαστε όλοι σ' αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 -δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.

Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα. Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία. Απευθύνομαι σ' εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.

Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.

Απευθύνομαι σ' εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.

Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.

Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.

Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ' ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά και αφελώς.
Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, έρχεται τη νύχτα στον ύπνο μας, κυκλοφορεί αμεταμφίεστη πλέον στους δρόμους μας, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα...

Κατ αρχήν, εσείς οι
τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!

Κι εσείς οι
επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες δικές σας και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
6.000 από σας χρωστάτε 15 δις ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις ευρώ! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις!

Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δις! Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δις ευρώ σας τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!

Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!

Εσείς οι
εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις ευρώ για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!

Όσο για σας
αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια...

Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία ολιγογράμματο, μαστουρωμένο απ τον μπανιστηρτζίδικο λαϊκισμό, και πανικόβλητο. Έχετε κι εσείς, -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια.

Βλέπετε αναρίθμητους προβοκάτορες να καταστρέφουν τα πάντα, να καίνε τη χώρα βάσει σχεδίου, να βομβαρδίζουν την όποια εναπομείνασα εθνική φυσιογνωμία, να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.

Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Μια μπριζόλα χωράει η κοιλιά σας κι αυτή μετά από άδεια του γιατρού. Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.

Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ; Η πατρίδα κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι εσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ' αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο, που πάνε να του αφαιρέσουν εντελώς τη φαιά ουσία απ την κρανιακή κάψα;

Τα παιδιά μας μισογραμματιζούμενα, οι γέροι μας πανικόβλητοι, οι ψυχές μας πεταγμένες στα πεζοδρόμια, τα όνειρά μας σκέτοι εφιάλτες, ηγέτες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, πνευματικούς ανθρώπους δεν έχουμε, μαλάκες οι περισσότεροι, τελεία ο τόπος και πάμε για την παύλα.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη. Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώσετε στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...

Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν: ΔΝΤ
Ούτε Βουλή υπάρχει πλέον, ούτε Λαός... Μόνον ο Giorgos υπάρχει: Η Ελλάς είμαι Εγώ! Αλλά γιατί δεν κοιμάται πια στο σπίτι του;;;!!!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Άγρια μέρα η χθεσινή. Στη χώρα μας, τα μάτια και ο νους όλων στη μοιραία πορεία της Ελλάδας προς το εκτελεστικό απόσπασμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο μας οδηγεί άβουλη πλέον και παραιτημένη από κάθε αντίσταση η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στην Ευρώπη, η προσοχή στραμμένη στη σοκαριστική είδηση ότι οι κερδοσκόποι έχουν πλέον τόσο αποχαλινωθεί και αισθάνονται τόσο πανίσχυροι, ώστε με προκλητικό τρόπο αρνήθηκαν να καλύψουν ένα ασήμαντου ύψους -μόλις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ- τριακονταετές ομόλογο της... Γερμανίας! Ακούγεται σαν ανέκδοτο μαύρου χιούμορ: βγήκαν να δανειστούν οι Γερμανοί 3 δισ. όλα κι όλα και δεν βρήκαν αγοραστές των ομολόγων τους! Τους προσφέρθηκαν μόνο 2,7 δισ. ευρώ και τελικά πήραν κάτι λιγότερο από 2,5 δισεκατομμύρια με επιτόκιο 4,75%. Σε παράλληλα επίπεδα, χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα προς την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ότι ο ελληνικός λαός ή μάλλον τμήματά του, των οποίων το εύρος θα φανεί τους επόμενους μήνες, δεν προτίθενται να παραδοθούν αμαχητί στο καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας, που θα εγκαθιδρύσουν το ΔΝΤ και η ΕΕ μόλις επισημοποιηθεί η παράδοση της οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας στα χέρια τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν πολύ δυσκολότεροι. Η Ελλάδα εισέρχεται σε φάση κοινωνικών εντάσεων, ίσως και συγκρούσεων. Η κυβέρνηση είναι πεισμένη ότι δεν μπορεί να σώσει η ίδια τη χώρα στηριζόμενη στον ελληνικό λαό και θεωρεί ότι η σωτηρία της Ελλάδας προϋποθέτει την παράδοσή της στην επικυριαρχία των ξένων, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ενα τμήμα των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού δείχνει αποφασισμένο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει την υλοποίηση των σχεδίων τους, που αποσκοπούν στην κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων του και στη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ώστε να γυρίσει η χώρα μας είκοσι, τριάντα ή περισσότερα χρόνια πίσω. Η διαπάλη αυτή που τούτη τη στιγμή είναι άγνωστο αν θα μετατραπεί σε κοινωνική σύγκρουση και πόσο μεγάλων διαστάσεων, είναι πιθανόν ότι θα διαπερνά την ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Το βέβαιο πάντως είναι ότι δυστυχώς απολύτως τίποτα δεν έχει απομείνει από τις προσδοκίες, τις ελπίδες και την αισιοδοξία για καλύτερες μέρες που είχε γεννήσει στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού η σαρωτική εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγους μόνο μήνες. Τώρα ο φόβος, η ανησυχία και η αγωνία για το αύριο έχουν συνθλίψει ψυχολογικά την ελληνική κοινωνία. Ο Οκτώβρης των εκλογών μοιάζει να βρίσκεται χρόνια και χρόνια πίσω, χαμένος σε ένα παρελθόν που έχει ολότελα ξεχαστεί από τους πάντες. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η μεγαλύτερη αποτυχία μιας κυβέρνησης συνίσταται στο να ηγείται ενός φοβισμένου και αποκαρδιωμένου λαού, παρόλο που οι εκάστοτε ηγέτες βολεύονται άνετα με αυτή την κατάσταση, καθώς το μόνο που ανησυχεί τους ίδιους είναι μήπως συναντήσουν απέναντί τους έναν οργισμένο λαό. Ταυτόχρονα όμως με την ελληνική τραγωδία, εξελίσσεται και διευρύνεται ραγδαία μια ευρωπαϊκή κρίση, η οποία αφενός αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ σήμερα και αφετέρου θέτει υπό δεινή δοκιμασία το σαθρό, όπως αποδεικνύεται, οικοδόμημα της ευρωπαϊκής. Η Ελλάδα είναι απλώς ο καταλύτης αυτής της κρίσης, κατά κανέναν τρόπο δεν υπήρξε η αιτία της. Στη χώρα μας έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάντως, τόσο οι κερδοσκόποι για να τη "γδάρουν" με τοκογλυφικά επιτόκια, αφού οι εταίροι της κυβέρνησης άφησαν τη χώρα μας στο έλεός τους, όσο και οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που προσβλέπουν σε σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων εργαζομένων, γιατί αντιλαμβάνονται πως η ίδια μοίρα περιμένει και αυτούς.

(Αιτία της κρίσης είναι το Βερολίνο
Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αποτελεί την αιτία όχι μόνο της κερδοσκοπίας που ασκείται εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της κρίσης που αρχίζει να ταρακουνά πλέον την ίδια την ΕΕ. Με αφορμή την Ελλάδα, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι γερμανικές δυνάμεις που θεωρούν την ΕΕ απλώς όχημα επιβολής της ηγεμονίας του Βερολίνου στην Ευρώπη και οι οποίες θεωρούν ανούσια και άχρηστα πλέον φληναφήματα τα περί ευρωπαϊκής ενοποίησης και αλληλεγγύης, καθώς εκτιμούν ότι ο στόχος της γερμανικής επικυριαρχίας στη Γηραιά Ηπειρο έχει ήδη επιτευχθεί, άρα δεν χρειάζεται πια να τηρούν τα προσχήματα).

Πηγή : http://www.ethnos.gr/
Σχόλιο Κουντουριώτη:
Οι Παγκοσμιοποιητές έχουν αποφασίσει να κυκλοφορήσουν νέο (Παγκόσμιο) ΝΟΜΙΣΜΑ, σε πρώτη φάση αντί του Ευρώ και του Δολαρίου, που πρέπει να αντικαταστήσουν μετά από ΚΡΙΣΗ, και δυστυχία των λαών. Οι ηγετίσκοι της Ευρώπης "παίζουν" το θέατρο των Αφεντικών τους, που σκηνοθετούν την παράσταση. Ξεκίνησαν με την Ελλάδα, το απλώνουν τώρα και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες...

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ο ΔΗΘΕΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΙΞΤΕ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ ΤΙ ΑΞΙΖΕΤΕ !
Μας έχουν πράγματι για κάφρους οι Πολιτικοί (όλων των Κομμάτων της συμφοράς μας)... "Το ΔΝΤ είναι μονόδρομος", μας επαναλαμβάνουν διαρκώς, για να μας πείσουν, οι δοσίλογοι. Και δυστυχώς μας ξεγελούν (πλην ολίγων που κρατούν τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ του Έθνους). Και όμως! Η λύση εναπόκειται σε μας. Αρκεί να έχουμε Ελληνική Ψυχή για ν' αποφασίσουμε:
α) Σταματάμε να πληρώνουμε τα δανεικά που χρωστάμε στους ξένους τοκογλύφους (θα τα πάρουν εν ευθέτω χρόνω, όταν απελευθερωθούμε από την αγχόνη τους και ανακάμψουμε).
β) Τα έσοδα του Κράτους αρκούν για τις πληρωμές του Εσωτερικού (μισθοί, συντάξεις, δαπάνες).
γ) Γυρίζουμε πάραυτα στην ΔΡΑΧΜΗ (στην Εθνική μας δηλαδή Κυριαρχία, που χάσαμε με το Ευρώ), ώστε να κόβουμε όσο χρήμα έχουμε ανάγκη για να χρηματοδοτήσουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ (αντί να δανειζόμαστε από τους ξένους τσιφούτηδες).
δ) Λελογισμένη υποτίμηση του νομίσματός μας, ώστε να κάνουμε ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ενώ οι Εισαγωγές θα είναι πλέον ακριβές στον καταναλωτή, αλλά τα Ελληνικά προϊόντα φθηνά.
ε) Όταν οι Έλληνες δουν τέτοιες Πατριωτικές κινήσεις, θα τα δώσουν όλα για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά και πάλι, να εκμεταλλευθούμε τον άφθονο υπόγειο ΠΛΟΥΤΟ μας, να ενισχύσουμε τον Έλληνα Παραγωγό, να πούμε ΟΥΣΤ σε κάθε Ευρωλιγούρη ή Δοσίλογο.

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ. – ΚΟΜΙΣΙΟΝ και ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ – ΕΑΜ Β΄

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας θεατρικής "παράστασης" από τα άπληστα κτήνη που κυβερνάνε τον Πλανήτη και από τους ελεεινούς λακέδες τους, οι οποίοι εμφανίζονται σαν δήθεν αρχηγοί ανεξάρτητων κρατών. Μια τέτοια παράσταση είναι αυτή που βλέπουν οι Έλληνες και η οποία έχει τον τίτλο …"Η Ελλάδα στο ΔΝΤ". Είναι προφανές ότι πρόκειται περί παράστασης. Είναι προφανές ότι αποτελούσε μυστική δέσμευση του Παπανδρέου να μας οδηγήσει στο "κολαστήριο" του ΔΝΤ. Να μας οδηγήσει στους γνωστούς "δήμιους" του Πλανήτη. Σ' αυτούς, που οδήγησαν σχεδόν το σύνολο των δήθεν "υπό ανάπτυξη" χωρών στα χέρια των τραπεζικών "βρικολάκων".

Τώρα φαίνεται με ακρίβεια τι ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Γιώργος στα "αφεντικά" του, προκειμένου να τον "διορίσουν" πρωθυπουργό της χώρας. Τώρα φαίνεται τι ακριβώς έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ως αποστολή υπέρ των εργοδοτών του. Ο Γιώργος, ο οποίος, επειδή ακριβώς είχε συνεννοηθεί με αυτά τα "αφεντικά", δεν δίστασε να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, λέγοντας ασύστολα ψέματα στον ελληνικό λαό. Μόνον με τις "πλάτες" τόσο ισχυρών αφεντικών θα μπορούσε κάποιος να προσβάλει τη λογική και την αλήθεια με τόσο ωμό τρόπο. Μόνον με αυτές τις "πλάτες" θα μπορούσε να δηλώνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές ότι τα λεφτά υπάρχουν και να "ψάχνει" πού πήγαν τα λεφτά μερικές ημέρες μετά από αυτές. Μόνον με τις πλάτες ξένων προστατών θα μπορούσε ένας τέτοιος δειλός τενεκές να μπει σε έναν "χώρο" προδοσίας, όπου στο βάθος δεν υπάρχει κήπος, αλλά "κρεμάλα".

Η προδοτική κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι κυβέρνηση εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση του αδερφού Νίκου, του Ραγκούση, της Διαμαντοπούλου, του Γερουλάνου ή του Παπακωνσταντίνου και της Δραγώνα είναι κυβέρνηση των Λεσχών τύπου Μπίλντεμπεργκ. Είναι κυβέρνηση των υπαλλήλων του Σόρος. Είναι κυβέρνηση των εμπόρων όπλων, που "χαϊδεύουν" Νικολάκηδες. Είναι κυβέρνηση των ΜΚΟ των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι έπρεπε να βρουν λύσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τις "επενδύσεις" τους στην Ελλάδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση αυτή αποτελεί προϊόν μεθοδεύσεων. Είναι φανερό ότι δεν οφείλεται σε επιλογές ούτε των ΠΑΣΟΚΩΝ ειδικά ούτε των Ελλήνων πολιτών γενικότερα. Είναι ξένο "σώμα"… όχι μόνον για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για την ίδια την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ. Όσο ΠΑΣΟΚΟΣ είναι ο γιος του αυλάρχη του βασιλιά, που παριστάνει τον σοσιαλιστή υπουργό Πολιτισμού, άλλο τόσο ΠΑΣΟΚ είναι και η ίδια η κυβέρνηση του Giorgo.

Η κυβέρνηση του Γιωργάκη, τον οποίο τον τοποθέτησαν στην ηγεσία του κόμματος του ΠΑΣΟΚ Πακιστανοί, Αφγανοί, Νιγηριανοί και άλλοι "οπαδοί" κάποιων ύποπτων ΜΚΟ. Αυτόν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν τον εξέλεξαν ως Πρωθυπουργό οι Έλληνες πολίτες με τη συμμετοχή τους. Ο Γιωργάκης εκλέχθηκε πρωθυπουργός από την αποχή των Ελλήνων πολιτών. Δεν κατόρθωσε να πάρει ούτε μία ψήφο παραπάνω από την εποχή που έχασε τις εκλογές και κινδύνευε να φύγει από το ΠΑΣΟΚ με τις κλωτσιές ως πνευματικά ανεπαρκής. Μυστηριώδεις μεθοδεύσεις και ατυχείς συγκυρίες έφεραν τον γνωστό καρπαζοεισπράχτορα του Κολεγίου στην πρωθυπουργική θέση. Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα κυβερνιέται στην κυριολεξία από έναν Forest Camp.

Η κυβέρνησή του λειτουργεί πυρετωδώς μόνον για να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις του Γιωργάκη απέναντι στους "ευεργέτες" του. Λειτουργεί με τα "σκονάκια" όλων των γνωστών πρεσβειών. Λειτουργεί με στόχο να διαλύσει το κράτος, να εξουδετερώσει κάθε πιθανότητα αντίδρασης του ελληνικού λαού και να το παραδώσει στα αφεντικά του Γιώργου και του Νίκου. Στα αφεντικά της μητέρας τους. Αυτό το "τρίπτυχο" της καταστροφής εκφράζεται από τρεις έννοιες. Α) Σχέδιο Καλλικράτης, Β) Νόμος περί Ιθαγένειας, Γ) Καταγραφή και αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας.

Με το Σχέδιο Καλλικράτης έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις εντός του ομοιογενούς ελληνικού εθνικού κράτους, προκειμένου να το διαλύσουν ή να το απειλούν ανά πάσα στιγμή με διάλυση. Με τον καταστροφικό νόμο περί Ιθαγένειας έχουν ως στόχο να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση του ελληνικού κράτους και να μετακινήσουν "σκουρόχρωμους" ψηφοφόρους κατά βούληση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον προδοτικό σχεδιασμό του "Καλλικράτη". Από τη στιγμή που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν "μοχλούς" πίεσης και στη συνέχεια να τους "κινούν" κατά βούληση, θα μπουν στην τελική φάση του σχεδίου, που είναι η παράδοση της χώρας στους ξένους.

Γι' αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση του Αμερικανού εβραϊκής καταγωγής Γιώργου —και όχι του ελληνικού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ— έκανε καταγραφή και αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας. Έκανε αυτό, το οποίο δεν έκανε ποτέ και καμία άλλη κυβέρνηση …όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί δεν θα τολμούσε ν' αφήσει καν να "υπονοηθεί" ότι θα την διαπραγματευόταν. Αυτό, το οποίο δεν έκαναν οι πλέον αδίστακτοι προδότες και δοσίλογοι, το τόλμησε ο αφελής και δειλός Γιωργάκης. Ο γιος της Μαργαρίτας. Ο απόλυτος ορισμός του απόλυτου "τίποτε". Η άδεια βερμούδα.

Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μεθόδευση, που στόχο έχει τη λεηλασία της χώρας. Μιλάμε για "παράσταση", που δόθηκε με στόχο να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός και να θεωρήσει σαν περίπου αναπόφευκτο την καταστροφή του. Η απόδειξη ότι επρόκειτο για παράσταση τρόμου είναι εύκολο να υπάρξει, εφόσον όλοι οι παράγοντες, που πρωταγωνιστούν σ' αυτήν, ανήκουν στον ίδιο "θίασο". Ανήκουν στον σιωνιστικό θίασο. Τρισέ, Γιωργάκης, Σαρκοζί, Σόρος, Μπενράκε, Καν, Μπάφετ είναι όλοι τους Εβραίοι. Goldman Sachs, Standard & Poor's, Moody's και Fitch, Παγκόσμια Τράπεζα, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, FED, ΔΝΤ είναι οργανώσεις καθαρά εβραϊκής ιδιοκτησίας ή διαχείρισης.

Αυτοί πρωταγωνιστούν στο "παιχνίδι" κατά της Ελλάδας. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί, οι οποίοι ξεκίνησαν την κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας και είναι οι ίδιοι που δήθεν ανέλαβαν να την προστατεύσουν. Αυτοί μετέτρεψαν την Ελλάδα στο πιο διάσημο μαύρο "πρόβατο" του Πλανήτη και οι ίδιοι ανέλαβαν να το "προστατεύσουν". Ο Τρισέ ξεκίνησε τον χορό της κερδοσκοπίας και ο Τρισέ δήθεν τον σταμάτησε. Εβραίοι εμφανίζονται να θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και Εβραίοι εμφανίζονται να ΜΗΝ θέλουν να οδηγηθεί η ευρωπαϊκή Ελλάδα στο ΔΝΤ. Εβραίοι μας συκοφαντούν στο σύνολο του Πλανήτη και Εβραίοι αναλαμβάνουν να μας "περιθάλψουν" …πάντα βέβαια με το αζημίωτο. Εβραίοι είναι …να μην ξεχνιόμαστε.

Όλα αυτά είναι μια "παράσταση". Μια θλιβερή "παράσταση", προκειμένου οι Εβραίοι να μας οδηγήσουν εκεί όπου θέλουν, αλλά μην το "χρεωθούν" οι ίδιοι. Να κάνουν την εγκληματική δουλειά τους, αλλά να εμφανίζονται ταυτόχρονα και σαν υπερασπιστές μας. Είναι δηλαδή φανερό ότι πρόκειται για μια οργανωμένη εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, προκειμένου να μην αντισταθεί στην επερχόμενη λεηλασία της πατρίδας του. Προκειμένου να μην αντισταθεί στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αϊτή της Μεσογείου. Μια εκστρατεία, η οποία μεθοδεύεται αποκλειστικά από τους Εβραίους. Από τον Τρισέ μέχρι τον Μέρντοχ, εφόσον τα δικά του διεθνή ΜΜΕ είναι αυτά που "ουρλιάζουν" για την ελληνική απειλή απέναντι όχι μόνον στο Ευρώ και την Ε.Ε., αλλά και την Παγκόσμια Οικονομία.

Μιλάμε για παράλογα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν το παγκόσμιο σύστημα να "ασχολείται" στο σύνολό του με τα ψίχουλα των δανείων της μικρής Ελλάδας και να μην ασχολείται με τα δάνεια των τρισεκατομμυρίων ευρώ, που θα πρέπει να εξασφαλίσουν η Ε.Ε. ή οι ΗΠΑ, προκειμένου να μην καταρρεύσουν. Για τα πενήντα δισεκατομμύρια της Ελλάδας ξεσηκώνουν ολόκληρο τον κόσμο εναντίον των "σπάταλων" Ελλήνων και κανένας δεν λέει για το 1,5 τρις, που θα πρέπει να δανειστούν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η απόλυτη υποκρισία σε αριθμούς. Τους ανησυχεί το 3% της δανειακής "τρύπας" της ευρωπαϊκής οικονομίας και όχι το 97%. Ολόκληρη η παραγωγική μηχανή της Δύσης έχει καταρρεύσει και αυτοί ασχολούνται με τον δέκατο τρίτο μισθό του φουκαρά Έλληνα συνταξιούχου των 600 ευρώ. Μιλάμε για εβραϊκή "υπερπαραγωγή", την οποία θα ζήλευε και ο Εβραίος Σπίλμπεργκ. Μια υπερπαραγωγή virtual κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, που έχει ως στόχο να πείσει τους Έλληνες ότι πρέπει να ζητήσουν τη "βοήθεια" του ΔΝΤ και να υποταχθούν στις εντολές του.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης τον λόγο ακριβώς, που θεωρούμε ολέθρια τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης, θα πρέπει να γνωρίζει την απάντηση σε ένα πολύ απλό ερώτημα. Γιατί τούς είναι απαραίτητη η συμμετοχή του; Γιατί απλούστατα χωρίς αυτό δεν μπορεί να δρομολογηθεί λεηλασία της Ελλάδας. Ένας αμιγώς ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης δεν μπορεί να μετουσιωθεί σταδιακά σε έναν "βρικόλακα" εναντίον κάποιου ευρωπαϊκού κράτους, εφόσον δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους μια τέτοια επιλογή. Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι, είτε για λόγους αλληλεγγύης είτε για λόγους που άπτονται των δικών τους φόβων —οι πάντες είναι υπερχρεωμένοι και άρα κοντά στη θέση της Ελλάδας—, δεν θα συναινέσουν στη λεηλασία ενός ευρωπαϊκού κράτους από "ύποπτες" τραπεζικές "μηχανές" λεηλασίας, όπως είναι για παράδειγμα η Goldman Sachs.

Το ΔΝΤ είναι απαραίτητο γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι ένας μηχανισμός έμπειρος στη λεηλασία κρατών και επειδή ακριβώς είναι διεθνής οργανισμός, εξουδετερώνει κάθε δυνατότητα αντίστασης των λαών, γιατί υποτίθεται τους φέρνει σε αντιπαράθεση με ολόκληρη την Κοινωνία των Εθνών. Εξουδετερώνει ταυτόχρονα και κάθε προσπάθεια συμμαχιών μεταξύ λαών, όπως αυτήν την οποία θα εξασφάλιζε ένα ευρωπαϊκό κράτος, αν βοηθιόταν αποκλειστικά από αδελφά ευρωπαϊκά κράτη. Όπως λοιπόν ένας αδίστακτος λύκος έχει ανάγκη ν' απομονώσει το μελλοντικό του θύμα από το είδος του, έτσι και το ΔΝΤ έχει ανάγκη ν' απομονώσει ένα ευρωπαϊκό κράτος από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Το απομονώνει και μετά από την πρόκληση μεγάλης αιμορραγίας το θανατώνει.

Γι' αυτόν τον λόγο κάποιοι επέλεξαν να βάλουν σε έναν υποτιθέμενο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης το ύποπτο και παγκοσμίως κακόφημο ΔΝΤ. Στην πραγματικότητα το ΔΝΤ είναι ο μηχανισμός μέσω του οποίου το σιωνιστικό τραπεζικό σύστημα μετατρέπει τα πέτσινα χρήματά του σε πραγματικό κεφάλαιο. Είναι ένας μηχανισμός, ο οποίος από την εποχή που δημιουργήθηκε —εδράζεται στην Ουάσιγκτον— έχει ως στόχο να λεηλατεί τα κράτη και να τα υποδουλώνει στις ΗΠΑ. Ένας μηχανισμός, που μεταφέρει πέτσινα δολάρια τύπου Μάρσαλ και υποδουλώνει ολόκληρα κράτη. Αυτός ο μηχανισμός σταδιακά έχει περάσει καθαρά σε εβραϊκά χέρια. Αυτό, το οποίο κατάφερναν κάποτε οι Αμερικανοί για λογαριασμό τους, το καταφέρνουν οι Εβραίοι πλέον για δικό τους λογαριασμό. Αν στο άμεσο μέλλον δούμε, δηλαδή, και τις ΗΠΑ θύμα του ΔΝΤ, δεν θα μας φανεί πλέον παράξενο.

Οι Εβραίοι, που ελέγχουν πλέον τα πάντα, είναι αυτοί οι οποίοι μέσω του Εβραίου Γιωργάκη "σπρώχνουν" την Ελλάδα στο εβραϊκό ΔΝΤ. Λογικό είναι αυτό, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα στα δικά τους "εργαλεία" τι ακριβώς τους βολεύει. Στην περίπτωση της Ελλάδας η λεηλασία της μπορεί να γίνεται στο "όνομα" της Ευρώπης της προστασίας του κοινού της νομίσματος, αλλά η Ευρώπη δεν έχει "εργαλείο" λεηλασίας όπως το ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες τράπεζες και τα ίδια χρήματα επέλεξαν τη "συγχρηματοδότηση" Ε.Ε. και ΔΝΤ. Η Ε.Ε. δίνει το "άλλοθι" σ' αυτούς τους κερδοσκόπους να επέμβουν στο εσωτερικό της Ελλάδας και άρα στο εσωτερικό μιας ευρωπαϊκής χώρας και το ΔΝΤ τούς επιτρέπει να κάνουν τη "βρόμικη" δουλειά. Το ΔΝΤ θα είναι αυτό, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα, προκειμένου να εκβιαστεί και να λεηλατηθεί ένα υποτίθεται ανεξάρτητο και κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος…

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΘΝΟΥΣ - ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ !!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ;;;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η χθεσινή επιστολή της κυβέρνησης διά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντονιμίκ Στρος - Καν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ και τον κομισάριο Ολι Ρεν.
Με την επιστολή αυτή ζητείται ουσιαστικά η έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης του μηχανισμού υπαγωγής της πατρίδας μας στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξουσία του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τη Δευτέρα θα αφιχθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ξένων δυναστών, για να ανακοινώσουν τους όρους τους, τους οποίους φυσικά θα αποδεχθεί ευχαρίστως και άνευ ουδεμιάς αντίρρησης η κυβέρνηση.Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου εντελώς άσχετης με τα συνήθως προβαλλόμενα οικονομικά προσχήματα δυσκολιών δανεισμού της χώρας ή επιβάρυνσής της με υπέρογκα ή δυσβάστακτα επιτόκια.Αν η κυβέρνηση όντως ενδιαφερόταν για τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, δεν θα προέβαινε σε καμιά κίνηση προσφυγής στο ΔΝΤ πριν κάνει το απλούστατο βήμα της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων.
Μόλις την Κυριακή αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης ότι είναι πρόθυμοι να δανείσουν στην Ελλάδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ συν 10 - 15 δισ. του ΔΝΤ με επιτόκιο 5% για τα ευρωδάνεια, αν το ζητήσει η Αθήνα. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις φετινές δανειακές ανάγκες της χώρας, άρα οι τράπεζες που θα δάνειζαν τη χώρα μας ήταν βέβαιες ότι θα πάρουν οπωσδήποτε τα λεφτά τους.Το γεγονός αυτό θα οδηγούσε με σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα στον δανεισμό της χώρας με επιτόκιο γύρω στο 6%, καθώς αν οι τράπεζες ζητούσαν επιτόκια της τάξης του 7% και πάνω αυτό θα ωθούσε την ελληνική κυβέρνηση στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους για το σύνολο του ποσού και της χρονικής διάρκειας των ελληνικών δανείων!
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έκανε αυτό. Ακύρωσε στην «πράξη την απόφαση της Ευρωζώνης για στήριξη. Δεν έβγαλε ομόλογα και ξεκίνησε τη διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ χωρίς καν να δοκιμάσει τις επιπτώσεις στις αγορές του μηχανισμού στήριξης. Αρα δεν την ενδιαφέρει το κόστος δανεισμού από τις αγορές, όπως ισχυριζόταν ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός. Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου από εδώ και πέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες υπό την εξουσία του ΔΝΤ.Από τη στιγμή όμως που καθίσταται προφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για λόγους αδυναμίας εξεύρεσης δανείων, λογικό είναι να αναζητήσει κανείς για ποιους λόγους το φέρνει. Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μισητού διεθνούς οργανισμού που εξευτελίζει την κρατική κυριαρχία των χωρών που πέφτουν στα νύχια του, μας δίνει την απάντηση για τους επιδιωκόμενους ανομολόγητους στόχους της κίνησης του πρωθυπουργού.
Οπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές. Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους. Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες.Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.
ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Η «Ψωροκώσταινα» του μέλλοντός μας
Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου έδιναν επί δεκαετίες ολόκληρες την ιδεολογική μάχη εναντίον της θεωρίας της Δεξιάς της υποτέλειας και της αμερικανοκρατίας των μετεμφυλιακών χρόνων που παρουσίαζε την Ελλάδα ως «Ψωροκώσταινα» για να δικαιολογήσει την πολιτική της, που είχε καταδικάσει τη χώρα στη μιζέρια. «Ψωροκώσταινα» σήμαινε χώρα δήθεν προορισμένη από τη μοίρα της να είναι αιωνίως εξαθλιωμένη. Πού να φανταζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου όμως ότι μισόν αιώνα αργότερα μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον γιο του θα στρεφόταν στο ΔΝΤ, για να ξανακάνει με τη βοήθειά του την Ελλάδα και πάλι «Ψωροκώσταινα» με φτωχό λαό!

Πηγή : http://www.ethnos.gr/

Ανάρτηση Από τον/την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ στο ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ τη 4/16/2010 10:41:00 πμ