ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ

ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολύ κακό για το τίποτα... Το νομοσχέδιο τελικά επαναφέρει όλες τις ειδικότητες (που κόπηκαν ξαφνικά χωρίς λόγο) πλην αυτών της Υγείας-Πρόνοιας (που τις παίρνουν τα ΙΕΚ). Έβγαλαν σε διαθεσιμότητα 2500 Εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως, προκάλεσαν τόσο πόνο, οργή, θυμό, φόβο, ανασφάλεια σε τόσες οικογένειες εκπαιδευτικών, για να τους επαναπροσλάβουν τελικά (εξ ανάγκης), όπως δείχνουν τα πράγματα.
Τεχνίτες Κομμωτικής, Αισθητικής, Γραφιστικής θα υπάρχουν πλέον στις νέες Σχολές (ΣΕΚ) Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς και πάρα πολλές άλλες ειδικότητες (που δεν υπήρχαν πριν). Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους μαθητές στο Γενικό Λύκειο (μόνο οι καλοί μαθητές θα φοιτούν εκεί), δυσκολεύουν και στην Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ, ώστε να κατευθύνονται κυρίως στις Σχολές (τύπου ΙΕΚ), αμέσως μετά το Γυμνάσιο, όλοι οι κάτωθεν του μετρίου μαθητές (που είναι δυστυχώς η πλειονότης).
Το νέο σύστημα κρίνεται καλύτερο από το προηγούμενο σε γενικές γραμμές, χωρίς φόβο πλέον για απόλυση Εκπαιδευτικών, με σαφή στροφή προς την Τεχνική Επαγγελματική Κατάρτιση.

Εντύπωση μας προκαλεί το περιεχόμενο των σκοπών του Λυκείου.
Στο Γενικό Λύκειο μεριμνούν λέει για την καλλιέργεια της Εθνικής, Θρησκευτικής και Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς, πράγμα που δεν αναφέρεται στους σκοπούς του Επαγγελματικού Λυκείου (γιατί;).
Συγχρόνως, θεωρούν την κοινωνία μας ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ (!) και μιλάνε επίσης για κοινωνία Ευρωπαίων Πολιτών... Πώς συμβιβάζονται κύριοι αυτά τα τρία πράγματα; Πώς και ποιός απεφάσισε ότι η Κοινωνία μας δεν είναι ΕΘΝΙΚΗ; Ρωτήθηκαν οι Έλληνες αν θέλουν "πολυπολιτισμική" κοινωνία; Τί νεοταξίτικες αρλούμπες κουβαλάτε στα κεφάλια σας ωρέ κομματάνθρωποι; Από ποιόν παίρνετε αυτές τις εντολές;

Το νομοσχέδιο για δέκα ημέρες θα δοθεί προς δημόσια κριτική, και μετά θα ψηφιστεί (έως τέλη Αυγούστου λένε). Διαβάστε το εδώ http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/%CF%83%CF%87edio-nomoy-neo-texnologiko-lykeio